torsdag 29. november 2007

Sommerminner.

Jeg klarer ikke å la være nå som den triste måneden,november, snart er over. Legger ut et minne fra den lyse årstid her fra Hvalersjærgården.

Sol, sjø, båtliv og de uforglemmelige lyse sommernettene. Bilde tatt med filmbasert kamera Olympus OM-1. Er resultatet av min siste arbeidsøkt i mørkerommet. Fremkalling av film med blanding av kjemikalier. Med film i hendene til Durst'en for å belyse fotopapiret. For så å oppleve sitrende spenning når bildet mirakeløst dukker frem i badet med fremkallerveske. Stoppbad og fix så kan jeg se det ferdige bilde. Nostalgi !

Det blir ikke mange turer til mørkerommet nå om dagen. Minnekort fylles opp av binære tall. PC-en er det nye mørkeromet. Er selfølgelig enklere og ikke minst billigere når først det digitale verktøyet er anskaffet. Jeg må si jeg elsker denne muligheten. Jeg har tilgang til bildebehandlingen i heimen og kan se ressultatet av arbeidet samme dag som bilde er tatt. Ferskvare?

Jeg kan selv med alle de fordelene dagens digitale fotografering ikke glemme gleden ved fremkallerbadet.

onsdag 28. november 2007

Rørfjell en soldag i november

Oppover, et bilde. Dette lille utsnittet fra naturen gir meg en god følelse. Naturen en felles betegnelse, jeg liker å ta med meg de små utsnitt. De skaper på mangen måter rom for egne assosiasjoner. Slik det er å lese en bok, du må skaper dit eget hele bilde.Utelate noe skaper stort rom for fantasi og egen opplevelser som her gjennom et bilde som er et micro av Rørfjell. Dette lille utsnittet gir meg muligheter til gode minnebaner om Østfolds naturens kjennetegn, skog, myr, vann, åser osv.

Innover Bossumdalen
En rask tur i bil så ligger skogen der. Ikke mange tegn til frost å finne, men den kan ikke være langt unna. Sola skinner, men her i Bossumdalen kommer sola ikke til. Det er et vakkert frodig grønt teppe som dekker sogbunnen. Det er klart skogbunnen som fortjener fokus på denne årstiden. Her er det masse flotte farger og detaljer.
fredag 2. november 2007

Posted by Picasa

Den blå timen pluss litt hjelp på pc-en så blir minnene fra en slik kveldstur ennå bedre. Nest nå bli å ta med seg teltet så enn kan få med seg kvelds og morgen fargene. Gleder meg allerede.
Posted by Picasa

Hvaler en kveld i oktober


Måtte ut å fange lyset ved fjorden og turen gikk som før til et favorittsted Kuvauven. Fantastisk geologi hvor havet møter mor Norge. Fjell, strender, hav og utallige fotografiske muligheter. Med sekk på ryggen to kameraer og stativ.Gleden av å oppleve naturen på denne måten er stor så her er det bare å sette igang. Bilde over tatt håndholdt på lang lukker derav denne effekten, noe jeg selv likte.
Posted by Picasa